viernes, 26 de octubre de 2012

Peter Wegener: 17 ANYS EN AÏLLAMENT

Escrit per Thomas Meyer-Falk



El company WEGENER porta a la presó des de finals dels 70; mai va matar a ningú, però va cometre alguns robatoris i després va intentar escapar de presó tres vegades.

Intent de fugida en 1995

En 1995 ell i un company, Finneisen, van prendre com a ostatge, en la cel·la, a un carceller de la presó (Baixa Saxònia/Alemanya) i van fugir de la presó. A tots dos els van capturar dos dies més tard i des d'aquest dia els van mantenir en aïllament. Finneisen va ser posat en llibertat en el 2011, després d'acabar la seva condemna.

Què significa aïllament?

El Codi Penal Alemany permet al director (per ex. el director de la presó) mantenir a algú en aïllament “per motius de seguretat”, tant temps com el director crea que un pres pugui ser una amenaça per a la seguretat de la presó. Després d'un període de tres mesos a un any el director ha obtingut el permís del Ministre de Justícia.
Per al pres/a això significa que ho separen de tots els altres presos (el contacte amb altres presos és només a través de cartes), poques coses de propietat personal (a la presó on està Peter significa per exemple: que la longitud dels seus llibres personals no pot superar els 50 cm, ni tenir roba personal, ni TV ni ràdio, ni màquina d'escriure, gens que pugui ser “perillós”). Només una hora de pati (solament, sense ningú més, per descomptat), un màxim d'una o dues hores de visites cada mes (després d'un cristall i observat per carcellers). Nus i registres abans de deixar la cel·la o la unitat d'aïllament i abans d'entrar a la cel·la, després de dutxar-se, per anar al pati o a una visita. Dia a dia, mes a mes, any rere any, dècada a dècada.

La situació de Peter Wegener.

Així que Peter viu sota aquestes condicions inhumanes i degradants durant més de 17 anys. No van ferir al carceller en 1995, va anar un trauma psicològic per a ell, per descomptat, però això és justificació per separar, aïllar a una persona durant tant temps?. L'administració confirma que no han tingut problemes fonamentals amb ell durant l'última dècada però a causa que es nega a parlar amb el seu psiquiatre, han dit que ell és el culpable que no hagi pogut acabar l'aïllament del sr. Wegener.

Què significa “parlar amb un psiquiatre”?

El ministre de Justícia va demanar al professor *KROBER (cap de psiquiatria forense a Berlín) en 2010 que li donés un informe expert sobre la “perillositat” del Wegener, però Peter no va voler acceptar la seva especialitat. El professor Krober és ben conegut pel seu punt de vista conservador. Així que aquest expert va donar aquest informe, basat solament en el que va llegir en els arxius. No va parlar amb ningú. El seu informe va ser devastador per a Peter ja que com es va negar durant tant temps a parlar amb l'expert, el dr. Krober va escriure que això subratllava la “perillositat” del pres. La primera condició perquè pogués tornar a la presó popular és que Wegener havia d'estar d'acord a parlar amb el psicòleg de la presó per donar-los la possibilitat de poder conèixer-li.

Un any més tard, en el 2011, Peter va parlar amb un altre psiquiatre, un doctor que va ser contractat pel Jutjat per veure si és possible imposar tal condemna. Aquest expert va escriure l'oposat al que el professor de Berlín havia escrit i va demanar el trasllat immediat de la unitat d'aïllament a la presó popular, i després d'això i una teràpia-social, podria ser possible la seva llibertat.

Reacció de la presó davant aquest informe expert?

A l'abril del 2012 el cap responsable de la unitat d'aïllament, el Sr. FARBOWSKI, escrivia a Peter, dient-li que la presó no acceptava el nou informe expert perquè confiaven en l'informe expert del professor KROBER, i la carta acabava amb les paraules “Ho sento, no puc donar-li una decisió millor. Seu sincerament, Sr. Farbowski”. A Peter, això li va sonar a cínic i incomprensible.

I llavors?

De moment Peter està apel·lant als Jutjats contra les seves condicions . El seu argument és, que aquestes condicions són pitjors i violen l'Article 3 de la Convenció de Drets Humans (que prohibeix la tortura i el tractament inhumà i degradant i el càstig), així que no és admissible mantenir-li a la presó tant temps. Peter no va ser un sant fos ni dins de la presó, però “*cementar” a algú durant més de 17 anys en la unitat d'aïllament, això és inhumà.

Què puc fer per ajudar a Peter?

Primer, pots enviar un e-mail al director de la presó on Peter està retingut i demanar el seu immediat trasllat fora de la unitat d'aïllament.

poststelle@jva-se.niedersachsen.de

Escriu al Ministre de Justícia:

Envía una postal a Peter per a mostrar-li el teu suport:

Peter WEGENER
c/o JVA
Schnedebruch, 8
D-31319 Sehnde
Germany


Escrit per:
Thomas Meyer-Falk julio 2012
c/o JVA Z. 3113
Schöenburnstr. 32
D- 76446 Bruchsal
Germany